Menu
NEWAS - Kantoor & Showroom
Achterbonenburg 10
4116 BD Buren - NL
+31 (0)344 571444   info@newas.nl

Onderzoek

UMC Radboud in Nijmegen en Woonzorg en Revalidatiecentrum PW Janssen in Deventer

Dat diepe ontspanning een belangrijke basis betekent bij iedere behandeling groeit binnen de zorgsector sterk. Dit was ook de basis voor een Pilot studie naar de effecten van een (infrasound)behandeling in een VITA Stoel.

In het Donders instituut, onderdeel van UMC Radboud, is onder leiding van prof. dr. Oliver Wilder-Smith in 2014 onderzoek gedaan naar de effecten van de ontspannende werking van de behandeling.

Verbeteren rendement van behandelingen

Uitgangspunt was de stelling dat het rendement van behandelingen, zoals b.v. fysiotherapie of een behandeling met medicijnen, wordt verbeterd als lichaam en geest zich eerst volledig kunnen ontspannen.

De resultaten waren duidelijk. Er werden significante verschillen geconstateerd in de relaxatiescore voor en na de interventie met een stoelbehandeling. Twintig minuten in een VITA Sentation stoel, bleek al voldoende om een diepe vorm van ontspanning te bereiken.

Revalidatiecentrum P.W.Janssen

Binnen Woonzorg- en revalidatiecentrum P.W.Jansen in Deventer zijn twee onderzoeken uitgevoerd door de afdeling Fysiotherapie naar de werking van onze laagfrequente geluidstechnologie. Dit centrum is regionaal actief binnen de 1e-lijns Parkinsonzorg.

Beide studies wezen uit dat de behandelingen door fysiotherapeuten van cliënten met Parkinson, na een FPS ontspanningsbehandeling in onze stoel meer rendement opleverden.

Stel een vraag

Naam*
Email*
Telefoon*
Vraag
Verstuur formulier
NEWAS - Kantoor & Showroom
Achterbonenburg 10
4116 BD Buren - NL
+31 (0)344 571444   info@newas.nl