Menu
NEWAS - Kantoor & Showroom
Achterbonenburg 10
4116 BD Buren - NL
+31 (0)344 571444   info@newas.nl

ParkinsonNet

Gespecialiseerde zorg voor mensen met Parkinson

ParkinsonNet is een netwerk van ruim 3.000 zorgverleners (neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten en Parkinson-verpleegkundigen), gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van parkinsonpatiënten. Ieder jaar wordt het Parkinson Congres georganiseerd en worden zorgverleners  geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen op gebied van behandelen.
Ook NEWAS heeft met demonstraties van VITA stoelen aan meerdere edities deelgenomen. 

Bij o.a. Zorggroep Solis, Zorgspectrum Het Zand, Zorggroep St.Maarten en Zorggroep Crabbehoff maken fysiotherapeuten gebruik van VITA stoelen met FPS techniek. 

Binnen revalidatiecentrum P.W. Janssen in Deventer, zijn door fysiotherapeuten studies uitgevoerd naar de ontspannende werking van FPS behandeling bij Parkinson patiënten. Voorafgaand aan een behandeling werd d.m.v. een FPS behandeling ontspanning aangeboden. Uit het onderzoek bleek dat de effecten van de bewegingsoefeningen veel beter waren na een ontspanningsbehandeling.

Door de beschikbaarheid van deze laagdrempelige ontspanningsvorm hebben veel Parkinson patiënten zelf een VITA stoel met FPS techniek en sta-op functie aangeschaft. Thuis kunnen zij, wanneer de spierspanning toeneemt, hun eigen ontspanningsmoment kiezen.

Gerelateerde links

ParkinsonNet in beeld

   
NEWAS - Kantoor & Showroom
Achterbonenburg 10
4116 BD Buren - NL
+31 (0)344 571444   info@newas.nl