Menu
NEWAS - Kantoor & Showroom
Achterbonenburg 10
4116 BD Buren - NL
+31 (0)344 571444   info@newas.nl

Gebruikerstest gericht op afname fysieke klachten

De VITA Sentation behandelstoel is als interventiemiddel ruim zes weken lang getest door personeel op de afdeling HCK van het UMC in Utrecht. De stoel is daarvoor geplaatst in een speciaal daarvoor ingerichte kleine ruimte. Aanleiding voor dit project waren aanhoudende klachten over de fysiek zware belasting van medewerkers door het uitoefenen van veel staand werk met zware loodschorten.

De gebruikerstest was gericht op de afname van fysieke klachten, zoals schouder- en rugklachten, maar ook op mentale ontspanning.

Alle testpersonen hebben aangegeven dat nek, schouder of rugklachten aanleidingen waren om een stoelbehandeling  te ondergaan en bij 70% daarvan was dit zelfs gerelateerd aan zware fysieke belasting.  Bij 42% was er ook sprake van vermoeidheid in algemene zin.

70% van de testpersonen stelde dat de stoel in behoorlijke mate heeft bijgedragen aan een fysieke ontspanning van het lichaam en 42% eveneens aan mentale ontspanning.

100% van de deelnemers onderschreef de stelling dat:
diepe ontspanning een belangrijke basis biedt voor ieder herstel.
 


70% van de deelnemers zou het gebruik van de stoel aanbevelen aan HR managers en 67% zou het gebruik van de stoel adviseren aan collega’s om fysiek en/of metaal te herstellen.

100% van de gebruikers is voorstander van het creëren van een rustruimte in de werkomgeving en 84% is voorstander van het faciliteren van een herstelmoment op het werk, zoals b.v. een  powernap

Alle deelnemers aan de test waren van mening dat de VITA Sentation stoel in meer of in mindere mate een goed interventiemiddel is binnen hun afdeling van het UMC. 

NEWAS - Kantoor & Showroom
Achterbonenburg 10
4116 BD Buren - NL
+31 (0)344 571444   info@newas.nl