Menu
NEWAS - Kantoor & Showroom
Achterbonenburg 10
4116 BD Buren - NL
+31 (0)344 571444   info@newas.nl

Onderzoek bij werknemers na een burn-out

'De werkgever leert er in de regel maar weinig van’

Ervaar een diepe vorm van ontspanning

Wanneer een werknemer van de trap valt, wordt de trap veiliger gemaakt. Maar wanneer een werknemer terugkeert na een burn-out, wordt vaak niets gedaan om een nieuwe burn-out te voorkomen. En dat is vreemd. Want een burn-out is ook een bedrijfsongeval, vindt 65 procent van de werknemers die zelf een burn-out heeft gehad. Dit blijkt uit onderzoek van Zilveren Kruis. Wat kunnen werknemers of werkgevers doen om een nieuwe burn-out te voorkomen?

De werknemer krijgt een coach en gaat bijvoorbeeld op cursus mindfulness. Allemaal gericht op het beter omgaan met stress. Terwijl er meestal ook echt iets aan de werkomstandigheden binnen de organisatie zelf moet veranderen om een nieuwe burn-out te voorkomen. Door o.a. het  aanbieden van meer afwisseling van werkzaamheden en te zorgen voor een constructieve feedback.

Belangrijk is ook om mensen meer vrijheid te geven in de manier waarop ze hun werk mogen invullen, waarbij b.v. momenten van herstel gedurende de werkdag kunnen worden geïntegreerd.
Een kort herstelmoment, waarna er dikwijls met nieuwe energie de klus kan worden geklaard.

Het onderzoek is uitgevoerd door Kantar Public (voorheen TNS NIPO), in opdracht van Zilveren Kruis. In totaal hebben 533 respondenten van 18 jaar en ouder meegedaan aan het onderzoek. Alle respondenten betreffen werknemers die de afgelopen vijf jaar een burn-out hebben gehad en vervolgens zijn gere-integreerd bij hun werkgever.

Lees meer over het onderzoek van Zilveren Kruis bij werknemers na een burn-out

Ervaar een diepe vorm van ontspanning

Ervaar een diepe vorm van ontspanning

In de VITA Sentation met FPS

Een sessie van 20 minuten in de VITA Sentation stoel met FPS technology resulteert direct in een diepe ontspanning en herstelt de energiebalans in korte tijd. Zo heeft eerder onderzoek aan de Radboud Universiteit in Nijmegen aangetoond.

Deze vorm van interventie binnen iedere organisatie en in iedere bedrijfsomgeving vraagt om een minimale investering, want dat kun je een bedrag van € 5,- per dag natuurlijk wel noemen.

Lees ook ons persbericht over
'BALANS ENERGIE EN RUST OP HET WERK'

NEWAS - Kantoor & Showroom
Achterbonenburg 10
4116 BD Buren - NL
+31 (0)344 571444   info@newas.nl